Offpist för alla

Även om du aldrig tänkt att, självklart vill jag kasta mig utför lodräta stup med klippor överallt och med stor risk att bli allvarligt skadad. Så kanske du funderat på hur det skulle vara att åka skidor utan att behöva tänka på var och när du ska svänga för att inte krocka med någon annan i backen? Klicka på "Läs mer" så hittar du lite mer info om ett event som passar de flesta och en hel del bilder som visar hur det kan se ut på ett av fjällen vi brukar åka till.

Vi kör bara de här eventen i slutet av säsongen, oftast inte tidigare än i slutet av mars/början av april. För då är chanserna till sol stora och temperaturen på dagarna ligger oftast kring nollan.

 

Det är som kortast ett tvådagars event med boende i lägenheter i Björnrike. Första dagen åker vi alltid skidor i Björnrikes liftsystem för att vi ska se vilken tur som kommer att passa gruppen bäst och beroende på snötillgång kanske vi provar lite åkning utanför pisterna.

 

När vi ska ta oss upp på kalfjället har vi två olika alternativ. Antingen tar sig gruppen med bil fram till en samlingsplats där skoter möter upp för tolkning sista biten upp på fjället, ca 2-3 km. Eller så åker alla skoter hela vägen och när vi kommer fram där vi ska åka skidor, byter skidåkarna om till pjäxor och alla skotrar förutom de som ska användas till tolkning parkeras.

 

Som överskriften lyder, Offpist för alla. Här ska alla känna att de klarar av att åka ner och samtidigt kunna njuta av naturupplevelsen. Man behöver absolut inte vara något proffs, kan man åka bygellift och ta sig ner för en blå backe är det här inga problem. Det är stora öppna ytor och vi anpassar lutningen efter kunskap och erfarenhet. Är det stora skillnader i kunskap inom gruppen kan man alltid låta de som är lite duktigare få prova lite brantare åkning. Men som sagt, det är inte bara själva skidåkningen, det är hela upplevelsen som är unik, att få åka skidor i den här naturen, tycker vi är helt magiskt.

 

Är man ute hela dagen behövs påfyllning av energi och tillåter vädret brukar vi grilla till lunch. Vad som hamnar på grillen är olika från gång till gång beroende på deltagarnas önskemål. Har vi tur är det soligt, vilket det ganska ofta är den här tiden på säsongen och då är det en upplevelse i sig att bara sitta runt grillen och njuta av solen med fjälltopparna som inramning.

 

Det finns inget fast program för det här eventet utan vi skräddarsyr det helt efter varje grupp. Det vanligaste är att det är en företagsgrupp som ska göra något för att öka sammanhållningen och få medarbetarna att lära känna varandra bättre. Bara upplevelsen av att åka skidor tillsammans i den här typen av natur brukar ge positiva effekter, men självklart kan vi bygga på med t.ex. inbjudna föredragshållare och andra typer av teambuildingaktiviteter. Men man kan lika väl vara ett kompisgäng som vill ha ett litet äventyr och uppleva den storslagna fjällnaturen tillsammans.

 

Vi kan ordna allt från en totallösning där alla transporter ingår, boende med helpension, skidutrustning, osv., till bara skidåkning och boende där ni sköter allt själva. Hör av er till oss med era önskemål om hur ni vill att eventet ska utformas, så ska vi försöka se till att sy ihop något som passar just era önskemål.

 

Klicka på bilderna till höger för att få dem i ett större format.