Cadillac Coupe de Ville 1962

Låg bränsleförbrukning var inte viktigt när den här bilen föddes, men det var designen. En Cadillac skulle utstråla lyx, pondus och skulle ha bra prestanda, därför var designen utsvävande, bilarna gick att beställa med mängder av extrautrustning och utrustades med stora V8-motorer med mycket effekt. Man kan säga att Cadillac vann tävlingen om störst fenor på bakskärmarna 1959, sen började man minska ner storleken på fenorna och vi tycker att den snyggaste modellen efter 1959 är 1962, då bilens design blev lite mer kantig och såg mer harmonisk ut jämfört med modellerna 1960-1961.

Det är ganska intressant radda upp en del av utrustningen som bilen på bilderna har och samtidigt tänka på att den snart är 50 år gammal:

 

- servostyrning.

- servobromsar.

- helt elstyrt framsäte.

- när man stänger bakluckan dras den igen sista biten automatiskt.

- ska man öppna eller stänga ett fönster är det bara att trycka på en knapp.

- radioantennen åker upp och ner med automatik.

- luftkonditionering.

- automatiskt avbländbar backspegel.

- centrallås.

- läderklädsel

- centrallås

 

En rätt ok utrustningslista på en ny bil även idag!

 

Vi har inte någon koll på historian för den svarta bilen på bilderna, det enda vi vet är att den från början var vit. Dagens ägare hade länge gått och suktat efter en riktigt stor och lyxig 60-tals amerikanare och då helst en Cadillac. När den här fina Cadillacen dök upp kunde han inte motstå habegäret längre utan slog till relativt omgående.

 

Det finns några småskavanker att åtgärda, klädseln på soffan fram sitter lite löst i ena hörnet, några mindre rostbubblor i nederkant av ena framskärmen, det behövs nya stötdämpare bak och så behöver luftkonditioneringen renoveras. Bortsett från dessa småsaker är bilen i ett riktigt fint skick och all utrustning förutom luftkonditioneringen fungerar och går bilen som en dröm.

 

Är man ute efter en lite sportig bil är det här helt fel. Tycker man däremot att det kan vara skönt att bara glida fram och glömma vardagsstressen, men samtidigt tycker att det är kul någon gång då och då att pressas fast mot ryggstödet av en kraftig acceleration, ja då är det här helt rätt bil. Det finns i och för sig en liten hake, det är inte bara ägaren till bilen på bilderna som tycker att den är "grymt snygg", vart du än kommer väcker den här bilen fortfarande otroligt mycket uppmärksamhet. Så vill du smyga fram obemärkt är det också helt fel bil.